top of page

Cilt Bakımı ve Nemlendirici Kremlerin Önemi

Güncelleme tarihi: 16 May 2022

Her cildin nemlendirilme ihtiyacı duyar. Hangi cilt tipine sahip olursanız olun, gün içerisinde nemlendirici kullanmanız gerekiyor. Cilt bakım ürünleri arasında sıklıkla yer alan nemlendiricilerin neden önemli olduğundan bahsedelim. Konuyla ilgili detaylı bilgiler için yazımızın devamını okuyabilirsin.



Nemlendirici Kullanmak Neden Önemlidir?

Kuru, karma ya da yağlı cilt türlerinin her biri için ayrı yüz bakımı yapmak gerekiyor. Cildin ihtiyaç duyduğu nem oranını düzenli olarak sağlayabilmek büyük önem taşıyor. Nemlendirici krem kullanmak cildin daha canlı ve daha sağlıklı görünmesine yardımcı oluyor.



Aynı zamanda cildin doğru ürünlerle nemlendirilmesi ve bakımının yapılması yaşlılık belirtilerini de geciktiriyor. Peki doğru cilt bakımı ve nemlendirmesi nasıl yapılır?

Cildinize Uygun Nemlendiriciyi Seçin


Kuru, karma ve yağlı olmak üzere 3 cilt türü bulunuyor. Hepsinin ortak noktası ise nemlenmeye ihtiyaç duymaları. Her cilt tipinin farklı nem ihtiyaçları bulunuyor. Kuru ciltler daha yoğun bir nemlendiriciye ihtiyaç duyuyor. Yağlı ciltler ise nem dengesi bozuk olduğu için daha fazla yağ üretiyor ve bu da cildin sürekli olarak yağlanmasına neden oluyor. Bu durumda da çeşitli cilt problemleri ortaya çıkabiliyor.


Kuru bir cilde sahipseniz, yoğun yapıdaki nemlendirici kremleri tercih etmeniz gerekiyor. Eğer yağlı ya da karma bir cilt tipine sahipseniz, jel formundaki nemlendiricileri tercih edebilirsiniz. Cildinize uygun olan nemlendiricileri kullandığınızda aradaki farkı net olarak görebilirsiniz. Cildinize uygulayacağınız bakım ürünlerinin doğal içeriğe sahip olmasına da özen göstermelisiniz.


Cildi Nemlendirmeden Önce Temizleyin

Cilt temizleme oldukça önem taşıyor. Temiz bir cildi nemlendirdiğinizde beklediğiniz etkiyi daha hızlı ve net bir şekilde alabilirsiniz. Bu nedenle öncelikle cildinizi uygun bir cilt temizleme ürünüyle temizlemeli, varsa eğer makyajdan arındırmanız gerekiyor.


Nemlendirici Kullanmak için Nedenler

Nemlendirici kullanmak cilt problemlerinin önüne geçmeye yardımcı oluyor. Yüz nemlendirici ürünler dışında tüm vücudunuzun da neme ihtiyaç duyduğunu unutmamanız gerekiyor. Bütün vücudunuzu doğal bakım ürünleriyle nemlendirebilirsiniz. Cilt bakımının sadece kadınlara özgü olmadığını da belirtebiliriz. Erkek cilt bakımı da bireyler için büyük önem taşıyor.


Cildinizde lekeler bulunuyorsa nemlendirici ürünler sayesinde bu sorunun önüne geçebilirsiniz. Cildin yenilenmesine de yardımcı olan bu ürünler, kırışıklarla da savaşıyor. Makyajın cilt üzerinde yarattığı olumsuz etkileri de nemlendirici kullanarak giderebilirsiniz. Makyaj yapmadan önce cildinizi nemlendirebilirsiniz. Doğru nemlendirilmiş bir cilt üzerinde makyaj daha canlı duracaktır. Bunun için cildinizi makyaj yapmadan yaklaşık 10 ila 15 dakika öncesinde nemlendirerek dinlenmeye bırakabilirsiniz.


Akne ve sivilceye yatkın bir cildiniz varsa, doğru nemlendirici kremler ile bu tip cilt problemlerinin önüne kolaylıkla geçebilirsiniz. Yatıştırıcı ve dengeleyici özelliklere sahip cilt nemlendirici ürünleri zamanla akne, sivilce, kızarıklık gibi istenmeyen durumları engelliyor.



Cilt Bakımında Yapılan Hatalar

Az önce de bahsettiğimiz gibi cildinizi nemlendirmeden önce mutlaka temizlemeniz gerekiyor. Cilt bakımında yapılan hatalar elbette bununla sınırlı kalmıyor. Cilt tipinize uygun kremi kullanmanız gerekiyor, bu nedenle cilt tipinizin aynı olmadığı kişilerden tavsiye almamaya özen göstermelisiniz. Ayrıca yüzünüzü nemlendirirken boyun kısmı unutulabiliyor. Oysa boyun ve dekolte bölgesini de nemlendirmek büyük önem taşıyor. Makyajı doğru temizleyiciler yardımıyla çıkarmak ve gece makyajla uyumamak da gerekiyor.


Tavsiye:

Tamamen doğal bitki özlerinden oluşan Ürünlerimizi kullanmanızı tavsiye ederiz.


Düzenli kullanımda cildinizin canlı ve bakımlı görünmesini sağlar.









43 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page