top of page

Zeytinyağı Özellikleri Nelerdir?

Yağ asitleri ve antioksidan açısından zengin olan zeytinyağı, yüzyıllardır saça ve cilde faydası ile biliniyor. Yemekleri lezzetlendirmesinin yanı sıra kozmetik alanında da türlü olumlu etkileri bulunan zeytinyağının birçok faydası bulunmaktadır.

Saç derisini yatıştıran, saç kökünü güçlendirerek saçın sağlıklı uzamasına yardımcı olan, cilde muazzam etkilerde bulunan zeytinyağını haftalık bakım rutininize gönül rahatlığı ile dahil edebilirsiniz. Zeytinyağının saç ve cilt üzerindeki çeşitli faydalarını sizler için derledik. Konuyla ilgili bilmeniz gereken tüm detayları yazımızın devamında bulabilirsiniz.

Zeytinyağının Faydaları Nelerdir?


· Antibakteriyel özelliği sayesinde saç derisi iltihaplarının önüne geçilmesini sağlıyor.

· Saç derisine ve saç tellerine nüfus eden nemin korunmasına yardımcı oluyor.

· Saça yumuşaklık kazandırıyor.

· Saçın daha parlak görünüme kavuşmasını sağlıyor.

· Saçların sağlıklı bir şekilde uzamasına destek oluyor.

· Saç dökülmesinin azalmasına yardımcı oluyor.

· Kırık saç uçlarının onarılmasını sağlıyor. Kırık saç uçlarının oluşumunu da engelliyor.

· Kepeği yok ediyor.

· Saçların kolay şekil almasına yardımcı oluyor.

· Cilt lekelerine iyi gelir. Güneşin zararlı etkilerini ortadan kaldırır.

· Sivilce ve akne tedavisinde sıklıkla kullanılan zeytinyağı, bu tip problemlerin kalıcı olarak çözüme kavuşturulmasına yardımcı olur.

· Ter kokusuna son derece iyi gelen zeytinyağını içeren kozmetik ürünlerini kullanabilirsiniz. Doğal deodorantımız bu konuda size yardımcı olacaktır.

· Tüm kurulukları nemlendirebilen zeytinyağı, dudak çatlaklarına da iyi geliyor. Dudak kremimizi kullanarak siz de dudak çatlakları ve kuruluk problemini yok edebilirsiniz.

· Zeytinyağı içeriğinde bulunan vitamin ve antioksidanlar sayesinde yaşlanma karşıtı bakım yapar. Düzenli kullanılan zeytinyağı, ince kırışıklıkları yok eder, hücre yenilenmesine katkı sağlar ve türlü problemlerin yüzeye çıkmasını engeller.

· Göz altı şişliklerine iyi gelen zeytinyağını sabahları kullanarak göz altı torbalarının oluşumunu engelleyebilirsiniz.

· Gözenek içlerinin dolu olması ciltte olumsuz şeylere yol açabilir. Zeytinyağı sayesinde gözeneklerinizi boşaltarak tertemiz bir cilde sahip olabilirsiniz.

· Zeytinyağı doğal bir makyaj temizleyicidir. Zeytinyağı ile en zorlu makyajları bile kolaylıkla silebilirsiniz.

· Zeytinyağının en belirgin özelliği ise şüphesiz cildi yumuşatmasıdır. Nemsizlik nedeniyle cilt ya da vücut üzerinde sert deriler olabilir. Zeytinyağı sayesinde bu durumdan kolayca kurtulabilirsiniz.

· Zeytinyağı ayak bakımında da sıklıkla uygulanan yağlardan biridir. Topuk çatlaklarının düzenlenmesine yardımcı olan zeytinyağı, ayak kokusunu engellemede de bir numaralı yağlardandır. Ayak bakımı için doğal ayak kremimizi kullanabilirsiniz.



Zeytinyağı Saça Nasıl Uygulanır?

Zeytinyağını saçınızda daha önce kullanmadıysanız, ilk kullanım için vereceğimiz tarifi 1 ya da 2 yemek kaşığı olarak uygulayabilirsiniz. Zeytinyağını sadece kırılmış olan saç uçlarınız için kullanacaksanız 1 yemek kaşığı zeytinyağı tercih edebilirsiniz.

Öncelikle tüm saçınızı tedavi etmek istiyorsanız, yaklaşık olarak 1/4 fincan zeytinyağı kullanmak yeterli gelecektir. Zeytinyağını avuç içinize alarak hafifçe ellerinizi ıslatarak uygulamaya başlayabilirsiniz. Ardından elinizdeki yağı tüm saç derinize masaj yaparak uygulayın. Saç derinize masaj yaptıktan sonra tüm saç tellerinize ve saç uçlarınıza zeytinyağını muhafaza edin. Bütün bu işlemlerin ardından saçınızın zeytinyağını emmesi için bir baş örtüsü ile başınızı kapatabilirsiniz. Yaklaşık olarak yarım saat kadar zeytinyağını saçınızda bekletebilirsiniz. Süreniz dolduktan sonra saçlarınızı iyice şampuanlayarak yağdan arındırmanız gerekiyor. En etkili sonuç için şampuanınızın da doğal olmasına dikkat etmelisiniz. Son olarak saçlarınızı soğuk suyla yıkayarak arındırabilirsiniz. Soğuk su şok etkisi yaratırken aynı zamanda saçlara parlaklık ve canlılık katar.


11 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page