top of page

Nar Çekirdeği Yağı Özellikleri Nelerdir?

Ülkemiz insanları tarafından oldukça sevilen nar çekirdeği, en az kendisi kadar faydalı nar çekirdeği yağı meydana getirir. Tam bir şifa kaynağı olan nar çekirdeği yağı faydaları birçok makaleye konu olmuştur. Nar çekirdeği yağı soğuk sıkım olarak elde edilen yağlar arasında yerini almaktadır. Antioksidan bakımından oldukça zengin olan nar çekirdeği yağı ile zayıflama bile mümkündür. İçeriğinde A, C, B, E, K vitaminleri, oleik, linoleik asit ve kalsiyum gibi mineralleri bol miktarda barındırır. Oldukça zengin faydalı içeriği olan nar çekirdeği yağının insan vücudunu, dıştan olduğu kadar içten de besleyen ve şifalandıran yapısı vardır. Hatta, birçok doktor ve fitoterapistler de nar çekirdeği yağının faydalarından herkesin yararlanması gerektiğini söyler. Bu yağın doğal nar çekirdeği yağı ibareli olması son derece önem taşımaktadır. İsimsiz ürünler sağlığa yarar vermekten çok zarar verebilir. Bu ihtimali göz önünde bulundurarak hareket etmelisiniz.


Nar Çekirdeği Yağının Faydaları Nelerdir?



Soğuk sıkım nar çekirdeği yağı, düzenli tüketildiği takdirde kolesterolü düzenler ve kalp, damar sağlığına katkıda bulunur.

• Potasyumun da dahil olduğu birçok vitamin ve mineral barındıran nar çekirdeği yağı, tansiyon hastalığını düzenlemeye yardımcı olur. Ayrıca, bazı yağlar gibi yüksek tansiyon riski yaşamanızı sebebiyet vermez.

• Bağışıklık güçlendirici etkisi bulunan nar çekirdeği yağı, virüs ve kötü bakterilere karşı kalkan görevi görür.

• Nar çekirdeği muazzam bir hücre yenileyicidir. Bu özelliği sayesinde yaşlanma belirtilerini engellerken, kanser riskini de ortadan kaldırır.

• Kas ağrılarına karşı birebir olan nar çekirdeği yağı, masaj yağı olarak kullanıldığında yaşanan ağrıları en aza indirger.

Nar çekirdeği yağının cilde faydaları da anlatmakla bitmez. Nar çekirdeği, cilde ihtiyacı olan nemi kısa sürede kazandırırken cildin canlanmasını sağlar.

• Akne ve sivilcenin kurumasını, iz bırakmadan kaybolmasını sağlar.

• Ayrıca nar çekirdeği yağı, yara, yanık gibi izlerinde vücutta iz bırakılmadan onarılmasına yardımcı oluyor.

• Güçlü bileşenleri sayesinde çevresel faktörlerin yanı sıra güneşin zararlı etkilerinden de korur. Tamamen doğal yağlardan elde edilen ve içeriğinde nar çekirdeği yağını barındıran güneş kremimiz ile güneşin yaratacağı lekelenme, kırışıklık ya da yaşlanma belirtilerinden korunabilirsiniz.

• Nar çekirdeği yağı ile kilo kontrolü sağlayabilir ve metabolizmanızı hızlandırabilirsiniz. Bol lifli gıdalarla birlikte kullanılan nar çekirdeği yağı, içeriğindeki flavonoid bileşenleri sayesinde zayıflamaya yardımcı olur.

• Nar çekirdeği yağını masaj yağı olarak kullandığınızda selülit görünümünde gözle görülür azalma görebilir hatta düzenli ve uzun süreli kullanımda selülit oluşumunu engellediğini kolaylıkla fark edebilirsiniz.

Nar çekirdeği yağının saça faydalarına da yer vermeden geçmeyelim. Nar çekirdeği, saça sağlıklı görünüm kazandırırken ihtiyaç duyduğu nemi karşılar. Canlı ve parlak bir hale gelen saçların aynı zamanda, dökülme sorunu da ortadan kalkar.

• Kepek, kaşıntı problemlerini de önlemeye yardımcı olan nar çekirdeği yağı, ileride böyle bir sorunun yaşanmasını da engeller.

• Saç derisindeki kan dolaşımını hızlandıran nar çekirdeği yağı, saç köklerinin hızlı ve sağlıklı uzamasına katkı sağlar.

10 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page