top of page

Doğal Kozmetikler – Yeşil Kozmetikler

Güncelleme tarihi: 18 May 2022

Bakımlı ve güzel bir cilde sahip olmak özellikle biz Kadınlar için çok değerlidir. Kişisel bakIm ürünleri olmayan bir dünya düşünmek mümkün değildir. Araştırmalara göre günde ortalama bir insan 5-6 değişik kozmetik ürün kullanıyor. Bu ürünler paraben, esans, silikon gibi cildimize ve sağlımıza zararlı maddeler içeriyor.


Diğer tarafta ise bitkilerin şifalı etkileri yüzyıllardır bilinmektedir, geçmişte bu güne bir sürü medeniyetler kişisel bakımları için bitki özlerinden faydalanmışlardır. Bitkilerin yerini endüstrileşme ile birlikte gelişen kozmetik sektörünün sentetik petrol kökenli kimyasallardan oluşan ürünleri almıştır.



Uzun vadede kullanılan bu ürünlerin içeriklerinin insan, hayvan ve çevreye bir çok zararlı etkiye sahip oldukları anlaşılmaya başlamıştır.


“Doğal kozmetikler” zararlı olmayışları ve faydalarının fazla olması sebebiyle giderek artan farkındalıkla birlikte daha fazla tercih ediliyor. Piyasada doğal ve sağlıklı ürünler diğer kozmetik ürünlerin yerini alıyor. Doğal ürünler kimyasal renklendirici, koruyucu ve silikon yağlar içermedikleri için, cildiniz ’le daha uyumludur ve uzun vadede zararlı bir etki göstermezler. Doğal bitki özlerin birçok sağlık sorunlarını gidermede yardımcı olduğu geleneksel tıp ile kanıtlanmıştır.


Uygar yaşam tarzı ile birlikte gelen stres, klimalı iş ortamları, hava kirliliği, makyaj, sigara, alkol tüketimi ve dengesiz beslenme cildimizi olumsuz etkiliyor ve dolayısıyla doğal dengesini bozuyor nem ve kolajen kaybına sebep oluyor.


Bitkisel yağlar, bitki özleri cildimizin ve vücudumuzun ihtiyaç duyduğu lipitleri, vitaminleri, mineralleri, enzimleri, antioksidanları barındırıyorlar. Zararlı dış faktörlere karşı cildinizi koruyucu bir bariyer oluşturuyor, güçlendiriyor besliyor ve hatta hücre yenilenmesine yardımcı oluyorlar. Sentetik maddeler (kimyasallar) alerjik reaksiyonlara ve ciddi sağlık sorularına sebebiyet verebiliyorlar.


Bu sebepten dolayı kişisel bakim ürünü seçimi yaparken, kendinize ve sağlınıza daha özdeş olan bitkisel olana yönelme konusunda kendinizi çevrenizi bilinçlendirmenizi önemle tavsiye ederiz. Doğal Kozmetik kullanımı bir felsefedir, sadece ürünün kendinden ibaret değildir. Ürünün ambalajı, paketinin doğal ve geri dönüştürebilir olması ‘da önemlidir.









46 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page