top of page

Shea Yağı Özellikleri Nelerdir?

Shea yağı özellikle doğal kozmetik sektörünün en sık kullanılan yağlarından biridir. Cilt bakım ürünlerinin vazgeçilmez yağı olan shea, Türkçe’de karite yağı ismiyle bilinir. Normal sıcaklık seviyelerinde katı halde bulunan shea yağı, vücut ısısında erir ve sıvı forma geçer. Ancak, sıvı hali bile biraz yoğundur. Bu nedenle bağlayıcı özelliği de bulunmasıyla kozmetik ürünlerinin içerisinde yerini alır. Shea yağı, shea ağacından elde edilir. Afrika bölgesinin en sevilen ağaçlarından biri olan shea , kirli beyaz tonlarındadır. Son yıllarda yüksek popülerliğe sahip olduğu için piyasada sahteleri bulunabiliyor. Bu sebeple satın alacağınız bu yağın, organik shea yağı olduğuna emin olmalısınız. İçeriğinde bulunan vitamin ve mineraller sayesinde shea yağı tedavi kremi olarak da kullanılıyor. Tedaviye yönelik bir krem arıyorsanız mutlaka tabiat merhemimizi incelemelisiniz. Doğrudan kullanım imkanı bulunduğu için shea yağı kullanım kolaylığı da yüksek oranlardadır.



Shea Yağının Faydaları Nelerdir?


• Shea yağı cilt ve saç üzerinde muazzam faydalara sahiptir. Yüksek E ve A vitamini oranlarıyla shea yağı, çok iyi bir nemlendiricidir.


• Emilimi hızlı olduğu için kullanım açısından da kolaydır. Shea yağını vücudunuzun çok kuru yerlerini tedavi etmek için kullanabilirsiniz.



Örneğin; topuk, dirsek taraflarında bulunan kuruluk ve çatlağa shea yağı, son derece iyi gelir. Ayak topuklarınızda kuruluğa bağlı çatlaklar varsa ayak bakım kremimize göz atabilirsiniz.

• Shea yağı içeriğinde yer alan çok faydalı vitaminleri ile yaşlanma karşıtı bakım da yapar.

• Shea yağının kanıtlanmış en önemli özelliklerinden bir diğeri de güneş karşıtı bakım sağlamasıdır. Güneşin zararlı ışınlarından korumaya yönelik çalışan shea yağı içerikli güneş kremimize bir şans verebilirsiniz.

• Ayrıca, shea yağı düzenli kullanımda kolajen desteği sağlamaya yardımcı olur. Cildin derin katmanında bulunan kolajen üretimi yok olduğunda geri döndürmek zordur. Fakat azalmaya başlamadan shea yağı kullanımını rutininize eklerseniz kolajen üretiminiz de son bulmamış olur.

• Yüksek miktarda doymamış yağ asitleri barındıran shea yağı, cildin ihtiyacına yönelik çalışan mucizevi bir yağdır.

• Shea yağı el kremi olarak da kullanılabiliyor. Yumuşak ve pürüzsüz eller için bakım yapan shea yağı içerikli el kremimiz ellerdeki kuruluğu tamamen ortadan kaldırmaya yarar.

• Shea yağı yoğun kıvamlı olduğu için direkt uygulanması bazı kişileri rahatsız edebilir. Bu yüzden shea içerikli ürünlerimize göz atarak yapış yapış hissiyatı olmadan shea yağının mucizesine tanık olabilirsiniz.

• Shea yağı, tüm cilde verdiği olumlu etkilerin yanı sıra dudak kuruluğu ve dudak çatlağı tedavisinde de rahatlıkla kullanılabilir. Shea yağı etkili dudak kremimiz ile dudaklarınıza ihtiyacı olan nemi kazandırabilirsiniz.

• Shea yağı saç güçlendirici ve yumuşatıcı etkiye de sahiptir. Saç bakım rutinine eklenen shea yağı, saçların daha güçlü, parlak ve bakımlı görünmesine katkı sağlar. Saç bakım rutininize saç güçlendirici serumumuzu ekleyerek saç dökülmelerini de önleyebilirsiniz.

• Shea yağı ile ter kokusununda önüne geçmek mümkün. Vitamin bileşenleri sayesinde gözeneklerin içine hapsolan shea yağı, ter kokusunu yok etmeye yardımcı oluyor. Doğal deodorantımız ile bu soruna karşı önlem alabilirsiniz.

18 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page