top of page

Badem Yağının Özellikleri Nelerdir?

Badem yağı cilt ve saç bakımı için altın değerindeki yağlardan biridir. Tarihin en eski zamanlarından beri mucize adı altında kullanılan badem yağı içeriğinde, oleik asit, linoleik asit, palmitik asit, E vitamini ve demiri bolca barındırıyor. İçeriğindeki bu besleyici zengin vitamin ve mineraller sayesinde saçı kökten uca derinlemesine besler ve tedavi ederken aynı zamanda cilt ve tırnak sağlığı için de oldukça yararlıdır. Badem yağının bir diğer güzel yanı ise, dilediğiniz gibi kullanabilmenizdir. Badem yağını dilerseniz krem ya da serumlarınızla karıştırarak kullanabilir ya da direkt olarak uygulayabilirsiniz.



Badem yağı, tatlı ve acı olmak üzere iki kategoriden oluşmaktadır. Acı badem yağı günümüzde sıklıkla kullanılmamasının yanında tatlı badem yağı bir o kadar sıkça kullanılır. Badem yağının tüylendirme yaptığına dair söylentiler sebebiyle kimi kişiler badem yağından uzak durmayı tercih ederler. Ancak, bu bir yanılgıdır. Badem yağı, var olan tüylerin ya da kılların gözeneklerine bakım yapar fakat orada yeni tüyler ya da kıllar yaratıyor olması doğru değildir. Bu nedenle badem yağını gönül rahatlığıyla bakım rutininize ekleyebilirsiniz.


Badem Yağının Faydaları Nelerdir?

Badem yağı cilt, saç ve tırnak bakımı için son derece değerli bir yağdır. Badem yağına mucizevi denmesinin bir sebebi var elbette. Bu yağın iyi gelmediği hiçbir şey neredeyse yok! Saçtan cilde, tırnaktan kaş ve saç bakımına kadar her alanda badem yağını güvenle kullanabilirsiniz. Gelin, badem yağının faydaları nelermiş hep birlikte görelim.


· Badem yağı, kuru ciltlere muhteşem nem kazandırır. Hatta çok kısa sürede cildin ihtiyacı olan nemi sağlayabilir.


· Kazandırdığı nem ile birlikte cilt üzerindeki ölü derileri arındırır.


· Badem yağı, kaz ayakları, dudak çevresi kırışıklıkları gibi ince çizgilere de oldukça etkilidir.


· Kuru, çatlamış dudakları kısa sürede tedavi eder.


· Genç kızların ergenlik döneminde yaşadığı ya da hamilelerin vücudunda oluşacak çatlakları önlemeye yardımcı olur.


· İçeriğinde bulunan vitaminler sayesinde düzenli kullanım ile sivilce, akne izleri gibi durumları ortadan kaldırır.


· Egzama gibi hastalıkların yatışmasına yardımcı olur.


· Genellikle saç bakımında kullanılan badem yağı, saç dökülmesi sorunlarına karşı etkilidir.


· Saça derisinde oluşan ya da oluşabilecek kabuklanmaları engeller.

· Badem yağını düzenli olarak saç bakım rutininize ekleyerek kepeklenme sorununun önüne geçebilirsiniz.


· Saçın sağlıklı uzamasına yardımcı olan badem yağı, yıpranmış saç tellerini de onarır.

· Badem yağı ile makyajınızı kolaylıkla ve güvenle çıkarabilirsiniz.


· Badem yağı içeriğinde spf bulundurur. Bu nedenle güneşin zararlı etkilerinden de koruyucudur. Güneş sonrası nemlendirici ya da badem yağının etkilerini tam olarak karşılayabileceğiniz bir günlük nemlendirici arıyorsanız tüm cilt tipleri için uygun olan badem yağı kremimizi kullanabilirsiniz.


· Badem yağı ile kaş ve kirpik köklerinizi güçlendirerek bakım yapabilirsiniz. Kaş ve kirpikler birçok sebepten dolayı yıpranabilir ve dökülebilirler. Stres ya da çevre faktörleri gibi birçok sorun nedeniyle dökülebilen kaş ve kirpikleriniz için, iki, üç damla kadar badem yağını geceleri sürüp sabaha kadar bekleterek besleyebilirsiniz.


· Badem yağı tırnak ve kütikül bakımının da olmazsa olmazlarındandır. Manikür rutininizde kullanacağınız badem yağı ile tırnaklarınızı güçlendirebilir ve sağlıklı uzamasına katkıda bulunabilirsiniz. Hatta, badem yağı ya da badem yağı içeren kremleri günlük olarak ellerinize sürerseniz tırnaklarınız için de kısa yoldan bakım yapmış olabilirsiniz.


· Son olarak, badem yağı ile göz altındaki koyu halkaları minimuma indirmek de mümkündür. Yine, düzenli kullanımda göz altında oluşan koyu halkalar ve şişlik görünümüne badem yağı ile elveda diyebilirsiniz!

11 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page